Kritikák

Kedves Annamária!

Elbűvölően légies és könnyed az írásmódod. Amint megnyitottam az oldalad, szembesültem hogy mennyire sokszínű személyiség lehetsz. Novellák, versek sok stílusban.
A Hazug c. novellád egyből felkeltette az érdeklődésemet, rögtön bele is olvastam.

Ízelítő:
Lassan lépett előre, komótos mozdulatokkal. Az, hogy nap nap után ugyanazt kellett végigcsinálnia, borzalmasan untatta. Ez volt hazugságainak másik oka. Egy-két füllentés itt, egy-két ferdítés ott és máris izgalmasabbnak tűnik az élet.

Megfogott ahogyan érzékelteted a lány személyiségét, ahogyan leírod hogy Sára látszólagos pedantériája, a szörnyen tiszta és rendes szobája, egy teljesen más lelket takar, aki nem találja saját személyiségét, változni akarna de nem tudja hol kezdje. Kamaszkorából fakadó identitáskrízise hazugságra sarkallja, az írás is egyfajta metaforája a fejlődő személyiség identitáskeresésének, a kitalált karakterei segítségével a próbálja beazonosítani magát. Sejtem hogy ez saját megélt tapasztalat ihlethette ha nem is egy az egyben ugyanígy. :)
Eddig nagyon tetszik az íróstílusod, semmiképp ne hanyagold a történeted! Várom a folytatást.


Versek:

Nyugalomra vágyom.
Egy hűvös kéz érintésére...
Hogy a világ csendbe boruljon,
és rájöjjek a miértre.

Amint említettem sokszínűségedet, ezt mi sem bizonyítja jobban mint ez a kis ízelítő verseid egyikéből. Remekül megállod a helyed a líra világában is.
Annyi negatívumot mindenképp szeretnék megemlíteni (már csak a kritikus szerepemből is adódóan) hogy próbáld mellőzni az erőltetett rímeket, néhol fájdalmasak. És a versek témája is legyen egyedibb személyesebb, hogy maradandó emlék legyen az olvasása, mert most kissé még felületes. A Heineken verseddel jól megnevettettél a Lelkemnek mélye c. irományoddal pedig elgondolkoztattál.

Sikerekben gazdag folytatást kívánok!

Üdvözlettel: Stephanie

____________________________________________

 

 

 Flóraa

/Kinézet/ 
Egyszerű, sima. Nem rossz, nem is tudok belekötni. Talán annyit, hogy nekem ez a színvilág nem tetszik. De ez is személyes. Egyébként ügyes.
/Történet(ek)/
Akkor kezdjük azzal, hogy véleményem szerint jól fogalmazol. Az ötleteid is jók, egyediek mégis életszerűek. Ez pedig ritka, ezért meg kell, hogy dicsérjelek. Viszont nekem a novelláid jobban tetszenek. Szerintem sokkal jobbak, mint a táncos és a hazug. De azok is jók persze.
Ez a blog a te "füzeted" ahova leírod az aktuális történeteidet.
A karaktereket minden történetben jól kidolgozod, eredetiek. Nem unalmas, olvasás közben az ember élvezi és beleéli magát. Ezt neked köszönhető.
A helyesírásodban nem nagyon találtam kivetni valót. Talán sokszor a vesző hiányt fedeztem fel. De ezen kívül, semmi.
Gratulálok, mert ez egy jó blog.

____________________________________________

 

 

 Zsuu_Lorant †

Kinézet: Túúúl széles. Vedd le, hogy ne keljen ott alul görgetni. Bevallom, ötletes, hogy csak egy szöveg a fejléced, de én ennél unalmasabbat is eltudnék képzelni, például egy rendes fejlécet. A címedre kicsit rátérnék. Rock'e'Stein... őőő... csak nekem jut eszembe ez róla(kép). Jó, oké a te dolgod, értem, hogy nem akarsz Te is csak egy 1D fanfic író lenni a nagy világban, de valami kevésbé komolyabb címmel is sikeres lennél, nem kell ehhez tetkós Eistein. Na, kinézetre visszatérve. A betűtípusok, ugyanolyan érdekes, mint a fejléced. Semennyire. A 'Témák" modul tök fölösleges, így is alig lehet eligazodni a blogodon. Tényleg, nem értem 1-1 kiírásod, de ez majd a történethez. Na meg ugyebár van egy háttered is, ami be kell vallanom, hogy papinak a pincéjére emlékeztet, pedig ott nincs is fa! Unalmas és régies hatást kelt bennem, ami nem pont a legigényesebben van megcsinálva. A chat színei... jól látom, hogy RÓZSASZÍN?? Teljes képszakadás, de tényleg. Megnéztem a chatet és futva szaladtam a konyhába, ennyire emlékszem, de tényleg. Szerintem a blogarchívumot tedd legfelülre, mert tényleg aki olvasni akarja a blogodat, az nem elsőnek fog feliratkozni és utána olvasni.. hanem fordítva. A "Keresés" modul is tök fölösleges, de tényleg. A blogról modult tenném legfelülre és utána az archívum, rendszeres, majd chat. A többi fölösleg, max. a chat alá a cserék és magadról. Túl zavaros a blogodon való eligazolás, szóval ezért is tartott ilyen sokára a kritikád megírása, mert kerestem a sorozatot, amiről kritikát kértél.

10/5

Történet: Pár bloggeres lánnyal facebookon is ismerős vagyok és ő tőlük csak azt hallottam, hogy ír, de zavaros. Gondolhatod mekkora életkedvvel vágtam neki az olvasásnak. Ajánlom, hogy a sorozataidat magyarul is írd ki, mert valaki, aki nem tanul angolt az csak annyit fog tudni belőle, hogy valami táncos, ezáltal nem fogod felkelteni a figyelmét és inkább bezárja a blogodat. Na mindegy, visszatérve a történetre. "Danse Macabre". Nagyon jól írsz, tényleg, élvezet olvasni! Beleélem magam és a nyitányt olvasva már egyből menni akartam az első részre. DE. Én egy kicsit olvasás közben, nem a táncra gondoltam, hanem a halálra. Értem, hogy az a lényeg, de mivel az utolsó táncról szól, ismétlem táncról, arról is írhattál volna, nem csak azt, hogy "Sorsomba beletörődve lehorgasztottam fejem, és vártam, hogy véget érjen a zene... hogy véget érjen az életem". A tájékozódás a blogodon kicsit zavaros, mint már említettem, de ezen kívül nagyon jól írsz, ezt is említettem. Folytasd, amit csinálsz és próbálj meg több témáról írni, vagyis inkább novellákat. További sikeres blogolást.

10/8

___________________________________________

 

 

Bea Styles

Nos, az első gondolatom az volt hogy hol a fejléc? Igen, jó ötlet hogy cím ilyen nagy betűkkel szerepel a blogon, de akkor is hiányzik valami kép. Sokkal ízlésesebb és hangulatosabb lenne. Aztán a lapok szövegénél szerintem semmi szükség az elválasztó vonalra. Nem mutat valami jól. Továbbá a chat színe legyen átlátszó....vagy a blog főháttere legyen olyan színű mint a chat.  
Mikor a történetbe próbáltam bele olvasni először az jutott eszembe hogy 'mi van?'. Egy blog általában egy hosszabb terjedelmű, kerek történetet dolgoz fel nem pedig több egy - két részes sztorikat. Igazából alig tudtam el igazodni a blogodon, ami szerintem nagy probléma...azok számra akik mostanában szeretnének megismerkedni a te történeteiddel. Nagy nehezen de találtam egy össze függő történetet amit sikerült is el olvasnom. Ez pedig Dance macabre címen fut. In mediad res - a dolgok közepébe vágás - el jellemző a te történeted re is. Nos, az előbb össze függő történetet említettem, de úgy látszik tévedtem. A fogalmazás remek, épp ezért gondolom hogy egy összefüggő, több cselekmény szálon futó történetet kellene írnod. Ne érts félre! Remek amit írsz, van mondani valója és ez tetszik. DE! Minden történetbe kell valami, valami ami felkelt az olvasók figyelmét. Kell bele valamilyen csavar, amely magával ragadóvá teszi a történetet.

____________________________________________

 

 

Jennii és Fanniii

Jennii.:
Kinézet.:
Egyszerű de nagyszerű. Minden passzol. Minden a helyén van.
A modulok betűtípusa nekem annyira nem tetszik. Vagyis tetszene de nem a te blogodnál. Mivel az egész design egyszerű és nem csicsás én a modulok címének is egy egyszerű betűtípust választanék.
Pontozás: 5/5

Sztori.:
Azt kérted első sorban a Dance Macabre-ról írjunk.
Ahogy sorban olvastam a részeket mindig más érzelmeket váltott ki belőlem. Egyszer csak mosolyogtam - mint például a Tranquillo-n -, aztán pedig úgy kellett vissza tartanom a könnyeimet a Dolente és Piacevola részeknél. Változatosan írsz és nagyon szépen. Elképesztő, hogy hány szemszögből tudod elképzelni a halált és, hogy minden szemszögből tökéletesen le is tudod írni.
Bele olvastam a novelláidba és komolyan nem értem, hogy tudsz bele sűríteni ennyi érzelmet "néhány" sorba.
Az "Átverve" című novellád olvasása közben legszívesebben én is ordítani tudtam.
Annyira jól át tudod adni ezeket a történeteket.
Tehetséges vagyok és remélem még hallunk felőled.
Pontozás.: 5/5

Fanniii.:
Kinézet.:
Egyszerű és letisztult. És nincs benne rózsaszín!!
hallelujaaah!
Pontozás.:5/5

Sztori.:
Húúúúúúúú.
Bármit írok, hidd el, hogy nagyon bejönnek az írásaid. Lehet, hogy most hiper-szuper fika üzemmódban vagyok, de nem tudok leállni. És mondjuk ki..Elképesztően jó vagyok párhuzam észrevételben.
1. Nekem hasonlít Kim Harrison - Madison Avery és a Nagy Kaszás művére. Imádtam, de feltűnt.
2. Ha eljön Jos Black párhuzam a Tranquillo-ban.
Ennek ellenére bejön az írásmódod és semmiképpen se állj le. Az ilyen "blog-csillagokra" mindenképpen szükség van. :) Nagyon jól átadod az érzelmeket és amikor a Dolente-t olvastam...Megkönnyeztem a kislányomat...holott nagyon, nagyon messze vagyok a gyerekvállalástól.. Mindegy lényegtelen. Elképesztően jól átadtad az érzelmeket, és ugyanúgy reagáltam, mint Jenni. Fantasztikus.
Pontozás.:5/4,5
A párhuzam miatt...


Végleges értékelés.:

Kinézet.: 5
Sztori.: 4,75

____________________________________________

 

 

Stella Carter

Kinézet
Őszintén szólva nekem nem tetszik. Háttérnek valami mást választanék, és a fejléc is túl egyszerű. Na meg túl sok a "fa". A modulok betűtípusa valamiért szerintem nem passzol a bloghoz (nem tudom, miért). A lapok címét nagyobbra venném, hogy végig érjenek, és a betűtípust is megváltoztatnám. Az érdemes olvasni mehet lejjebb - szinte a legaljára, a keresést szerintem vedd le, valamint kéne egy chat is. De tetszik ez a barnaság, a sablon is jó, meg amúgy nem rossz az összhatás sem.
Történet
Nagyon jó, még sosem olvastam ilyet. Semmi helyesírási hiba, jó a megfogalmazás is... Az elején nem tudtam követni, de aztán rájöttem, hogy mindig valaki más szemszögéből írod. Azért valami kicsike jelzés lehetne. Az a bizonyos utolsó mondat egyébként egyenesen hátborzongató - de kell oda!
Még annyi, hogy egy idő után unalmas lesz, hogy igazából ugyanazokat írod le, csak másképpen megélve. Nagyon érdekes, nekem tetszett.

____________________________________________

 

 

Emily 

●Kinézet●
Hmmm, mit is mondhatnék! A design-ed összeszedett, szép, egyszerű!

Ez a deszkás téma tetszik. Barna, imádom! Igazából nem tudok semmibe se belekötni, és ez elszomorít! L Imádok kritizálni dolgokat/embereket (!).


●Történet●
Ugyebár a Danse Macabre-ről kértél kritikát! El kell, hogy mondjam; megleptél! Soha, nem hittem volna, hogy egy témát ennyire különbözően is ki lehet fejteni! Bár az hátborzongató, hogy az utolsó pár szó mindig (Mindig) ugyan az! hogy véget érjen az életem.” ráz a hideg ettől a mondattól. Az jobb lenne, ha tudnánk kinek a szemszögéből kezdjük olvasni az egyes részeket, legalább annyit, hogy kislány/kisfiú férfi/nő. Valamelyiket kétszer is el kellett olvasnom, hogy rájöjjek, hogy ki is a főszereplő. Amúgy pedig ötletes kis sorozat!


●Összességében●
A kinézeted szép, de egy idő után – szerintem –, unalmas, ezért 6 pontot kapsz rá!

A Danse Macabre-ra pedig 8 pontot kapsz, ötletes sztori!


●20/14

____________________________________________

 

 

Tina&Any

Kinézet:
Tetszik az egyszerűsége.Nem az a túl csicsázott szivárvány! :)Vannak az oldalmodulokkal problémáim,de majd a tanácsoknál mondom el!

10/8,5

Történet:
Imádom az olyan írókat akik szabadon írnak mindenről/mindenkiről,érzésekről stb..Élvezet olvasni.Csak így tovább!!

10/10

Tanácsaim:
A modulok közül kivennem a "keresés",a"címkék" és a(z)"kövesd nyomon a blogot!" modult,mert feleslegesek.(Szerintem)Valamint más sorrendben állítanám be:1.feliratkozok
2.blogról
3.tartalom
4.érdemes olvasni
5.alkotó

Összesen 20/18,5 

További jó blogolást!

Xxx Any

____________________________________________

 

 

Noricii

Nem a megszokott, viszont egyáltalán nem baj, nekem nagyon tetszik! Egyedül a lapoknak a kijelölésének a színével - a sárgával - nem értek egyet, azt valamilyen barnás árnyalatúra változtatnám, ezen kívül gratula, jól néz ki.:)