2012. január 11.

Super and natural

Oh my God! It's so awesome!

Bocsi az angolért, de mostanában a Supernatural (Odaát) című sorozatot nézem, és csak az első 3 évadot szinkronizálták le. Úgyhogy mostanság eléggé rá vagyok állva az angol nyelvre.
 
Alapvetően nem akartam írni az Odaátról a blogomban - legalábbis véleményt vagy kritikát (de egy fanfiction történetre már van ötletem). De tegnap végeztem az 5. évaddal és (naná, már miért is ne?) hajtott a kíváncsiság, hogy vajon azok után, ami történt, mégis mivel folytatódhat a sztori. Szóval tegnap olyan éjfél előtt 10 perccel elindítottam a 6. évad első részét, és mohón néztem, hogy mégis mi lesz, mi fog történni?
Nos, azt tudnotok kell, hogy nem szeretek egy rész alapján ítélni. De tényleg. Viszont, már az 5. évad utolsó részénél úgy éreztem, hogy az úgy pont jó lenne egy "The End"-nek.
[SPOILER VESZÉLY!] Végül is szinte mindent elrendeztek: Sam feláldozta magát (nem mintha ez olyan örömteli dolog lenne, de azok után amennyi dolgot elcseszett valahogy illet a karakteréhez egy ilyen "végső jóvátétel" dolog), Mihály és Lucifer jó messze az emberektől egy kalitkában csücsölnek és boldogíthatják egymást az örökkévalóságig, Bobby jár és vadászik, ahogy mindig, mióta a felesége meghalt, Castiel (megjegyzem az egyik kedvenc karakterem) visszakapta angyali erejét és hazatért a mennybe rendet rakni, Dean pedig végre kiugorhatott a vadászosdiból, lett egy csodálatos felesége és fogadott fia. Szóval, még ha Deant emésztette is Sammy elvesztése, alapvetően minden esélye megvolt egy ilyen család mellett, hogy a idővel fájdalma csökkenjen, és boldog életet éljen.

Erre fel jön a 6. évad, amiben kezdésnek a semmiből visszakapjuk Samet meg kb. egy egész famíliát az anyai ágról, akiket valami ismeretlen, nyomtalanul eltűnt, misztikus hókuszpókusz hozott vissza. Ja és ráadásul senkinek sincs fogalma arról, hogy miért. Egy biztos, hogy éjszakai lények nappal vadásznak, vérfarkasok félholdnál gyilkolásznak és egy Deanék által levadászott dzsinn hirtelen előkerült ivadékai akarnak bosszút állni a tesókon.
+ Mint kiderült Sam nem sokkal a ketrecbe zárós akció után visszatért, csak nem szólt Deannek. Ami alapvetően félig jó, félig rossz döntés volt, hiszen Dean pont azért szenvedett annyit, mert Samet halottnak hitte.

Mindegy ezen már nem lehet változtatni, de hogy a démonok, angyolok, Lucefer, Mihály és az Apokalipszis után mit tudnak kitalálni, ami hozza az első 5 évad színvonalát a sztori terén, arról fogalmam sincs...

Ahogy mondani szokás: remélem a legjobbakat, felkészülök a legrosszabbakra.
Egyet viszont megígérhetek: a 6. évadot ennyivel nem intéztem el. : )

Addig is nézzétek a Supernaturalt (legalábbis az első 5 évadot mindenképpen).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése